Jagdtiger

Design, production, operations

Jagdtiger var den logiska utvecklingen av självgående Anti-Tankvagnar från redan existerande stridsvagnsmodeller, såsom Jagdpanthern var det från Panthern..

TJagdtigern använde sig av en lådliknande överbyggnad på ett förlängt Tiger II chassi. Resultatet var Andra Världskrigets tyngsta och antagligen långsammaste stridsfordon. Samtidigt det mes dösliga, då den var utrustad med en 12,8 cm PaK L/55 kanon som var kapabel att slå ut all då existerande stridsfordon med en enda granat. Den hade 250 mm tjockt pansar på överbyggnaden vilket var i princip omöjligt för de allierade att slå igenom med dåtidens vapen.

Jagdtigern var mekaniskt opålitlig. Dess motor och växellåda var inte konstruerad för att bära en sådan jätte som Jagdtigern var. Besättningarna som körde vagnen var inte tillräkligt utbildade för att kunna sköta om en såpass delikat vagn. Trots detta var den ett formidabelt vapen.

Så varför byggdes den? Hur byggdes den? Vad var dess hemligheter? Hur användes den? Var det några som överlevde kriget? Vad tyckte besättningarna om den? Dessa frågor och fler besvaras i denna vår första release i vår nya Teknik serie.

  • Unikt fotomaterial
  • Kompletta detaljbeskrivningar av alla komponenteri vagnen
  • Detaljerade ritningar
  • Färgprofiler och kartor
  • Ögonvittnesskilldringar

2:a upplaga
Författare: Chris Meadows
Kartor: Laurent Lecocq

Färgprofiler: Gunther Kowalowski, Laurent Lecocq, Thierry Vallet
Utgivningsdatum: 2011
Bindning: Hårdpärm
Bredd: 195 mm
Höjd: 255 mm
Vikt: 800 gram
Foton: 160
Färgprofiler: 48
Kartor: 10+
Antal sidor: 356

 ISBN: 9789185657018 engelsk edition